29 Ekim 2010 Cuma

BRAUNLA SAÇ DÜZLEŞTİRME

İyon zenginliğiyle düzleştirdiğiniz saçlarınızın doğal parlaklığını Braun Satinliner ion-shine ile ortaya çıkarabilirsiniz.
Yaz boyunca herkesin gözleri saçlarınızda olacak. Sudan, güneşten ve diğer dış etkilerden yıpranan saçınıza şekil vermek için kuaföre gitmenize, saçınızı daha fazla yıpratmaya katlanmanıza gerek kalmadı. Braun Satinliner ion-shine, saçınızı düzleştirirken korur, benzersiz iyon zenginliği ile saçlarınızın doğal parlaklığını ortaya çıkarır. Üstelik, düzleştirmenin yanında uzun dalgalardan kısa buklelere kadar değişik şekiller yaratma imkanı sunan Braun Satinliner ion-shine ile kuaföre gitmeden en yeni saç modellerini kendiniz uygulayacaksınız.

Eşsiz iyon teknolojisi ile saçınızın stresini alın, doğal parlaklığını ortaya çıkarın...

Braun Satinliner ion-shine, saçlarınız için bir ilki sunuyor: Saçınızın elektriklenmesine sebep olan pozitif yükünü ve elektriğini, zengin iyon püskürtme tabancaları sayesinde alıyor. Her bir saç telini saran iyonlar, saçları sakinleştiriyor, saçınızın doğal sağlığını ve parlak görünümünü ortaya çıkartıyor.

Seramik plakalar ile saçlarınızı yıpratmadan düzleştirin, uzun süren yumuşaklığını yaşayın...

Braun Satinliner ion-shine, yeni NanoGlide seramik uçları sayesinde tek hamlede profesyonel düzleştirme performansı sunuyor. Tamamen pürüzsüz yüzeye sahip NanoGlide seramik plakalar sayesinde sürtünmenin olumsuz etkisi minimuma indiriliyor. Saçta rahat bir şekilde kayan seramik plakalar, etkin ısı dağılımı ile saçların yıpranmadan düzleşmesini sağlıyor.

Konvansiyonel seramik uçlardan 3 kat daha pürüzsüz olan NanoGlide seramik uçları sayesinde saçlarınız daha uzun süre yumuşak kalıyor.

Saç tipinize uygun özel ayarlar ile kısa zamanda saçınıza istediğiniz şekli verin

Braun Satinliner ion-shine, farklı saç tiplerine özel ısı ayarlaması yaparak saçınızı düzleştirirken aynı zamanda koruyor. Isı fonksiyonu kuaför salonlarında kullanılan profesyonel ürünlerle aynı olan Satinliner ion-shine, 30 saniyede minimum şekil verme ısısı olan 130 dereceye, 1 dakikada ise 200 derece ısıya ulaşıyor.

Düzleştirmenin yanısıra uzun dalgalardan kısa buklelere kadar değişik şekillendirmeler yapabileceğiniz ideal ısıyı NanoGlide seramik uçlarla eşit olarak dağıtan Braun Satinliner ion-shine'ın tavsiye edilen satış fiyatları modellerine göre 99 YTL ile 149 YTL arasında değişiyor.

SÜPER SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ

Saçlar, kadının makyajından, kıyafetine kadar bütün güzelliğini tamamlar. Daha güzel görünmenin sırrı, bakımlı, sağlıklı ve çekici saçlarda gizlidir.

Saçlar gerek boya, perma, röfle gibi kimyasal işlemler, gerekse güneş, hava kirliliği, su, rüzgar gibi çevresel faktörler yüzünden yoğun bir yıpranırlar. Bunlar direct olarak saçın yapısı üzerinde olumsuz etki yaratır. Saçta en sık karşılaşılan problemlerin başında aşırı yağlanma, kuruma, kepek, dökülme ve saç tellerinin kırılması gelir. Tüm bunların çeşitli nedenleri olmakla birlikte saç bakımında yapılan bir takım yanlışlıklar da bu gibi problemelere yol açabilir. Saç bakımı konusunda en sık yapılan yanlışlar şunlardır:

- Aşırı jöle veya sprey kullanmak
- Aşırı güneş ışıkları
- Sık perma yaptırmak
- Saçları sert fırçalarla aşırı fırçalamak
- Gereksiz yoğun saç bakımı yapmak
- Saçları kuruyken fönlemek
- Protein içeriği az olan diyetler yapmak
- Saç rengini sık sık değiştirmek

Bu yanlışlar saçlarınızın yıpranmasına, kırılmasına, zayıflamasına ve dökülmesine yol açabilir. Güzel ve sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarınızın bakımını ihamal etmemeniz gerekir. Aşağıda saydığımız birkaç öneriyi hayata geçirerek daha güzel saçlara sahip olabilirsiniz. Unutmayın ne kadar şık ve bakımlı olursanız olun bakımsız, süpürge gibi saçlar tüm çekiciliğinizi yok eder.

Saçlarınız stres ve gerginlikten etkileniyorsa:

Bir yumurta sarısı ve 150 gr. yoğurdu karıştırıp saçlarınıza iyice yedirin. 10 dakika kadar bekletip saçlanıza masaj yaptıktan sonra, saçlarınızı soğuk su ile iyice durulayın.

Saçlarınız kuruysa:

İki yumurta, bir çay kaşığı mayonez ve bir çay kaşığı zeytinyağını mikserde iyice karıştırın. Bu karışımı saçınız kuruyken uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Temizleme işlemi sırasında ise sadece şampuan ve saç kremi kullanarak bol suyla durulayın.


Saçlarınız matsa:

1- İki adet ıhlamur çayı poşetini bir fincan suda bekletin ve saçlarınızı şampuanladıktan sonra ıhlamur çayı ile saçlarınızı durulayın. Aynı şeyi sirke ile de deneyebilirsiniz ama sirkeyi uyguladıktan sonra, kötü kokmaması için saçlarınızı duru su ile çalkalamayı unutmayın.
2- Şampuanınıza bir ölçü gül yağı ve iki çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı saçlarınıza iyice yedirdikten sonra 15 dakika kadar bekleyin ve durulayın.


Saçlarınız çok uzunsa

Uzun saçlara şekil vermek zordur. Biraz daha hacimli ve dalgalı görünmesini istiyorsanız saçlarınızı yıkayıp nemini aldıktan sonra bolca köpük sürün. Ardından kalın bigudilerle saçınızı sarın. Yarım saat beklettikten sonra bigudileri açın ve parmaklarınızla şekil verin.


Saçınızı yıkamaya vakit yoksa

Talk pudranızı saç diplerine serpiştirin ya da yüz temizleme toniğini bir parça pamuğa dökün ve saç diplerinizi bununla temizleyin. Ardından saçınıza birkaç damla parfüm sürün. Başka bir öneri: Saçlarınızı iyice fırçalayın. Ardından diplerine az miktarda saç köpüğü sürün ve kalın bigudilerle sarın. 15 dakika sonra saçlarınızı açın ve istediğiniz şekli verin.

Permanızın zamanı dolduysa

Saçı permalı olan kadınlar genelde kremli şampuanlar kullanır. Permanızın süresi dolmaya başladığında bunlardan uzak durun. Çünkü kremli şampuanlar saçı ağırlaştırır, bukleleri çeker. Saçlarınızı normal bir şampuan ile yıkadıktan sonra bukleleri koruyan kremlerden sürün.


Saçlarınız elektrikleniyorsa

Saçların elektriklenmesi çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Ancak en önemli neden, yanlış yıkama ve tarama. Saçınızı çitileyerek yıkıyorsanız, elektriklenmesi ve kabarmasına zemin hazırlıyorsunuz demektir. Aynı zamanda metal saç fırçaları ve kuru fırçalama saçın elektriklenmesine sebep olur. Kullandığınız saç fırçası kıldan ya da ahşaptan olmalı. Elektriklenmeyi önlemek için saçınızı yumuşak bir şekilde yıkayın. Tarama aşamasında ise fırçaya bir miktar saç kremi sürün. Krem, saçın elektriklenip kabarmasını önler. Saçınız kuruduktan sonra biraz biryantin de size yardımcı olabilir.

- Saçlarınız ıslakken asla fırçalamayın; sadece tarak kullanın. Saçlarınızı yıkadığınız zaman mümkün olduğunca kurutma makinesi kullanmaktan kaçının; bırakın kendiliğinden kurusunlar! Ama ille de saçlarımı makine ile kurutacağım diyorsanız, fön makinasını saçınıza 15 cm. uzaktan tutarak saçlarınızı kurutun ve yüksek ısıda kurutmayın.
- İdeal saç yıkama ısısı 38 - 39 derecedir. Bu nedenle saçınızı çok soğuk ya da sıcak suyla yıkamayın.
- Her yıkama sonrası saç diplerinize 2 - 3 dakikalık bir masaj uygularsanız kan dolaşımınız hızlanarak saç kökleriniz beslenir
- Amonyak ve peroksit içeren saç boyaları ve yüksek miktarda alkol içeren ürünler saçı yıpratır.
- Saçların tuzlu ve klorlu suya maruz kaldığı bu aylarda özel koruyucu ürünler ve bakım şampuanları kullanın.
- Yüzde 100 doğal kıldan üretilen fırça kullanın

21 Ekim 2010 Perşembe

ELMA SİRKESİ MUCİZESİ

Uzmanlar, elma sirkesinin insan bedenini içten ve dıştan tedavi edebilen olağanüstü doğal bir sıvı olduğunu belirtiyor. Taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyve olan elmanın, sirkesinin de genel sağlık açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.

Diyetisyen Naciye İla Deniz, ‘Kanı temizleyen, bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı tesire sahip olan, idrar söktürücü özelliği bulunan, karaciğer ve damar sertliği hastalıklarıyla, hemoroid, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelen elmanın sirkesi de, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısının güçlenmesini sağlar’ dedi.

Deniz, ılık bir bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal karıştırılarak yapılan kokteylin sabahları aç karnına içilmesi halinde vücutta biriken fazla yağın atımının kolaylaşacağı tavsiyesinde bulunarak, şöyle konuştu. ‘Elma sirkesi, içerdiği çok değerli ve çeşitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir.

Elma sirkesi bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebilen olağanüstü bir sıvıdır. İçerdiği yüksek orandaki Potasyum sayesinde kas yapısını güçlendiren, strese karşı koyabilecek dayanıklılık kazandıran, grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarının hafif geçilmesini sağlayan elma sirkesi, boğaz ağrısı, öksürük ve ses kısıklığına da iyi gelmektedir.



Elma sirkeleriyle yapılan salatanın yüksek kolestrole karşı da iyi geldiğini açıklayan Deniz, ‘Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez.

Ergenlik sivilceleri, dış derinin sıkılığı, gaz şişkinliği, kabızlık gibi birçok soruna yararı bilinen elma sirkesinin yüksek potasyum nedeniyle böbrek hastaları, asit değerinin yüksek olması nedeniyle de ülserliler ve gastriti olanlar tarafından tüketilmemesi gerekir’ diye konuştu.

19 Ekim 2010 Salı

IŞILTILI SAÇLAR İÇİN YAPILACAKLAR

Saçlarımız canlıdır, dış etkilere tepki verir. Saçlarımızın yenilenmesini ve uzun ömürlü olması için doğru yöntemlerle desteklememiz gerekir.
Saç Bakımında Doğal Yöntemler
Saç Bakımında Doğal Yöntemler
(Işıltılı, sağlıklı, pürüzsüz görünen saçlara sahip olmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ve püf noktaları MSN Kadın’da! Bu sitede güzel tarifler var)

Şampuan ve saç kreminin kalitesi saçlarınızın görünümünü doğrudan etkiler. Saç tipinize uygun ve kalitesi yüksek şampuanlar seçmek saçlarınız için yapabileceğiniz en faydalı işlemlerden biridir.
Yeni aldığınız şampuan; saçlarınızın dökülmesine, kepeklenmesine, taranmasını zorlaştıracak kadar karışmasına, renginin solmasına neden oluyorsa o şampuanı artık kullanmayın. Saçlarınızın güzelliğini gölgeleyen şampuanı; hassas kıyafetlerinizi elde yıkamak için kullanabilirsiniz.

Saç kremini uygularken yalnızca saç uçlarına sürmeye özen gösterin. Saç diplerine saç kremi sürmek; saç derisindeki gözeneklerin kapanmasına ve saçlarınızın dökülmesine neden olur.

Saçlarınızı çok sıkı bantlarla toplamak saç derinizin gerilmesine, saçlarınızın kırılmasına neden olabilir. Özellikle jöle, köpük, sprey gibi saç şekillendirici ürün uygulanmış saçları toplamak kırılma ihtimalini yükseltir. Çünkü sert saçlar daha kolay kırılır.

Canlandırıcı Bakım Kürü
Tüm saç tipleri için uygun zeytinyağı ve bal ile hazırlanan bakım kürü; saçlarınızın canlanmasını ve güçlenmesini sağlar.
Malzemeler,
1 çay bardağı saf zeytinyağı
Yarım çay bardağı süzme bal

Hazırlanışı ve Uygulaması,
Zeytinyağı ve balı cam bir kâsede iyice karıştırın.
Saç diplerine ve uçlarına masaj yaparak yedirin.
Temiz bir havluyu ısıtarak saçlarınıza sarın.
30 dakika boyunca saçlarınızda bekletin.

Sürenin sonunda banyoya girip saçlarınıza su değdirmeden şampuanlayın.
Şampuan iyice köpürdükten sonra bol suyla durulayın.
2 haftada 1 kez bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Önemli Bilgi: Saçlarınıza su değdirmeden şampuanlamaya dikkat edin. Aksi takdirde saçlarınızdan bakım maskesini arındırmak saatler sürebilir.

EVDE SAÇ BOYAMAK

Biz kadınlar saç rengimizde değişiklik yapmayı severiz. Sezonun modasına uygun olsun diye yılda 1-2 saç rengimizi değiştirebiliriz. Saç diplerden beyaz saçlarımız çıkmış olabilir.
Evde Saç Boyamak
Evde Saç Boyamak
Tüm bunlar için saçlarımızı boyamaya dolayısıyla zaman ve paraya ihtiyacımız vardır. Saçlarınızı boyatmak için kuaföre gitmeye vakit bulamıyorsanız ya da ekonomik çözümlere ihtiyacınız varsa saçlarınızı evde boyayabilirsiniz.
İşte, evde saç boyarken dikkat etmeniz gereken kurallar ve püf noktaları…

Doğal ya da kimyasal içerikleri cildinizde alerjiye neden olabilir. Saç boyasını kullanmadan önce mutlaka bileğinizin iç kısmında küçük bir deneme yapın. Eğer kızarıklık, yanma, şişme gibi olumsuz belirtiler vermiyorsa saçınızı boyamaya başlayın. Sorun yaşıyorsanız bu konuda uzmandan yardım alın.

Saç boyasının içinden çıkan kullanma talimatını dikkatlice okuyun. Belirtilen bekleme süresi ve uygulama ölçüsüne sadık kalın.
Saçlarınızı boyamaya başlamadan önce gerekli tüm malzemeleri hazırlayın.
Üzerine boya sürünme ihtimalini göz önünde bulundurarak eski kıyafetlerinizden birini giyip, boynunuza sarmak için eski bir havlu kullanın. Saç boyası lekesi çıkmaz ve yeni aldığınız kıyafetlerin zarar görüp kullanılmamasına neden olur.

Alnınız, yanaklarınız ve saç boyasının değebileceği her noktayı korumak için vazelin sürün. Bu sayede cildinize saç boyası değse bile kolayca temizleyebilirsiniz.

Boya sürerken mutlaka eldiven kullanın. Bu sayede ellerinizin boyanmasını ve zarar görmesini önleyebilirsiniz.
Saçınızda boya varken taramak istediğinizde mutlaka geniş aralıklı tarak kullanın.

Cildinize bulaşan saç boyasını temizlemek için hızlı davranmanız gerekir. Hemen ıslak mendil ya da pamuğun üzerine dökülmüş bir miktar şampuanla saç boyasını silin.
Saçınızda istediğiniz rengi ayarlayabilmek için kullanma talimatında belirtilen süre kadar bekletin.

Saç boyarken sizi meşgul edecek işler yapmayın. Zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyebilirsiniz ve saç renginiz istediğiniz gibi olmayabilir.

BOYALI SAÇ BAKIMI

Görüntümüzde değişiklik yapmak istediğimizde ilk uğradığımız adres saçlarımızdır. Boyunu kısaltırız, rengini değiştiririz, modelini farklılaştırırız. Kızıl, sarı, kahverengi, siyah… Her bir renk yeni bir kadın yaratır.
Boyalı Saçlara Doğal Bakım!
Boyalı Saçlara Doğal Bakım!
Tek dokunuşla güzelliğimize güzellik katan saç boyaları; sık ve bilinçsiz kullanım, kalitesiz ürün seçimi gibi nedenlerle saçlarımıza zarar verebiliyor. Saç dökülmesi, mat görünüm, kırık uçlar ve sertleşen saç sorunlarına neden olabiliyor.

Doğanın mucizeleri cildimizde olduğu gibi saçlarımızda da imdadımıza yetişiyor. Hem ekonomik hem de bitkisel desteklerle boyalı ve ışıldayan saçlara sahip olmamızı sağlıyor.

İki aşamadan oluşan boyalı saçlara özel bakım kürü; yıpranmış saçlarınızı canlandırmaya, kırılan saç uçlarını güçlendirmeye, sertleşen saçlarınızı yumuşacık yapmaya yardımcı oluyor. Üstelik uygulaması da çok basit! İlk denemeden itibaren olumlu sonuç almanın keyfini yaşayabiliyorsunuz.
Birinci Aşama
Saç Güçlendirici Kür,
İçeriğinde badem yağı, zeytinyağı gibi E vitamini içeren bitkisel yağlarla hazırlanan saç güçlendirici kür hem saçları hem de saç derisini besliyor. Kepek ya da konak sorunu yaşıyorsanız bu kür tam size göre!
Malzemeler,
2 yemek kaşığı saf zeytinyağı
2 yemek kaşığı tatlı badem yağı
1 adet bıldırcın yumurtası

Hazırlanışı ve Uygulanışı,
Tüm malzemeleri cam bir kâsede iyice karıştırın.
Karışımı saç uçlarına ve diplerine masaj yaparak yedirin.
Saçınıza bone takın ya da streçle filmle sarın.
1 saat bekletin.
Sürenin sonunda saçlarınıza hiç su değdirmeden direkt şampuanlayın.
Şampuanı köpürttükten sonra 1-2 dakika saçınızda bekletin.
Mutlaka ılık suyla saçlarınızı durulayın.
Saçlarınızı arındırana kadar şampuanlama ve durulama işlemi tekrarlayın.
Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

İkinci Aşama
Yumuşacık Saçlar için Kür
Çam terebentin ile hazırlanan yumuşacık saçlar için bakım kürü boyadan yıpranan sertleşen, kırılan saçlarınızı ipek gibi bir dokuya ve görünüme kavuşturuyor.
Malzemeler,
200 ml şampuan
2 yemek kaşığı çam terebentin

Hazırlanışı ve Uygulanışı,
Çam terebentini belirlenen ölçüde şampuana ekleyip karıştırın.
Her yıkamada kullanın.

Önemli Bilgiler,
Çam terebentin uçucu bir yağ olduğu için şampuana ekledikten sonra etkisini kaybetmemesi için şampuanın kapağını mutlaka kapatın.
Çam terebentin güçlü bir yağ olduğu için önerilen miktardan daha fazlasını şampuana eklemeyin.
Saçları güçlendiren bakım kürünün içinde yumurta olduğu için saçlarınızı temizlerken mutlaka ılık su kullanın.

SAĞLIKLI SAÇLAR

Saçlarınıza her dokunuşunuzda yumuşacık bir his yaşamak; saçlarınıza her baktığınızda sağlıklı bir parlama görmek istiyorsanız saç bakım kürü tarifimiz tam size göre!
Daha Sağlıklı Saçlar!
Daha Sağlıklı Saçlar!
Limon yağı, biberiye yağı, lavanta yağı, fesleğen yağı ve jojoba yağından hazırlanan saç bakım kürü; saç derisini besler, kepek oluşumunu önler, kan dolaşımını hızlandırır, saçlarınızın hacim ve parlaklık kazanmasını sağlarken saçlarınıza hoş bir koku verir.

Saç bakım kürü için gerekli malzemeleri aktarlardan ya da doğal ürün satan mağazalardan ekonomik fiyatlara temin edebilirsiniz.
Malzemeler,
1 çay kaşığı limon yağı
5 çay kaşığı biberiye yağı
3 çay kaşığı lavanta yağı
4 çay kaşığı fesleğen yağı
5 çay kaşığı jojoba yağı
Hazırlanışı ve Uygulanışı,
Tüm malzemeleri cam bir şişede karıştırın.
Saçlarınız kuruyken saç derisine ve uçlarına karışımı sürün.
Saçlarınızı bone ya da streç filmle sarın.
30 dakika bekleyin.
Sürenin sonunda saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.
Bitkisel saç bakım kürü tüm saç tipleri için uygundur.

EKONOMİK SAÇ MASKELERİ

Parlaklığını yitirmiş, yıpranmış, güçsüzleşmiş saçlarınızı yenileyecek ekonomik ve etkili saç bakım maskeleri tarifi MSN Kadın’da!
Saç Bakım Maskeleri
Saç Bakım Maskeleri
Parlak Saçlar
Saçlarınızın ışıltıyla göz kamaştırmasını istiyorsanız; elma sirkesi ya da limon suyu yardımınıza koşuyor.

Açık renkli saçlara sahipseniz;
Malzemeler,
1 limonun suyu
Yarım litre ılık su
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Limon suyu ve ılık suyu karıştırın.
Saç uçlarına ve diplerine sürün.
10 dakika bekletip durulayın.

Koyu renkli saçlara sahipseniz;
Malzemeler,
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım litre ılık su
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Elma sirkesi ve ılık suyu karıştırın.
Saç uçlarına ve diplerine sürün.
10 dakika bekletip durulayın.

Güçlü Saçlar
Saçlarınızı güçlendirmek istiyorsanız; besleyici özelliğe sahip zeytinyağı ve avokadonun gücünden faydalanabilirsiniz.
Malzemeler,
1 adet avokado
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Avokadonun içini kaşıkla oyup kâseye alın.
İçine zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Karışımı kuru saçlara sürün.
30 dakika bekleyin.
Ilık suyla durulayın.

Yenilenmiş Saçlar
Boya ve fön gibi işlemlerden dolayı yıpranan saçlarınızı yenilemek istiyorsanız; badem yağı ve muzun mucizevi etkisinden faydalanabilirsiniz.
Malzemeler,
1 yemek kaşığı badem yağı
1 adet büyük boy muz
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Muzu ezip püre haline getirin.
Badem yağı ve muz püresini karıştırın.
Karışımı saç uçlarına ve diplerine yedirin.
Saçınıza bone takıp 15 dakika bekletin.
Ilık suyla durulayın.

5 Ekim 2010 Salı

MERHABA

Kendimize ve sevdiklerimize iyi bakalım arkadaşlar...
Zaman çok hızlı geçiyor...Çalışalım , üretelim ve mutlu olalım...
En derin sevgi ve saygılarımla , merhaba diyorum