12 Kasım 2011 Cumartesi

KENDİNE 60 SANİYE AYIR

Akşam yemeğinden 8 dakika önce 15 gram fındık veya avokado gibi sağlıklı yağ içeren besinler tüketin. Böylece akşam yemeğinde yediğiniz sebzeler midenizde 30 dakika duracağına, 3 saat boyunca sizi tok tutacaktır. Bu yöntemle yılda 2 kilo verebilirsiniz.

 
Fransız şarapları çok ünlü elbette ama siz Şili şarabını tercih edin. Çünkü o üzümlerin %38 daha fazla flavonoilleri; yani kansere sebep olan hücrelerle savaşan antioksidanları var.

 
Öğünlerinizde 1 bardak buzlu su için. Vücudunuz suyu 37.5 derece sıcaklığa getirene kadar 123 kalori kaybedersiniz. 8 haftada yarım kilo verdirir.

 
Yataktan kalkınca ayağa kalkın ve bacak kaslarınızı 30 saniye esnetin. Bu değişiklikle 6 hafta içinde vücut esnekliğindeki artışı fark edeceksiniz.

 
Öğle yemeğinde kırmızı etli değil ton balıklı sandviç tercih edin. Kalp hastalıkları riskini %28 azaltır. Balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri vücuttaki iyi kolesterolü yükseltmeye yardım eder, kalp damarlarını temizler.

 
Kola gibi kafeinli içecekler yerine süt için. Karbonatlı içecekler kemiklerinizin kütlesini eriten asit içerir. Oysa süt kemikler için gerekli kalsiyum takviyesini yapar.

 
Günde 2 adet muz yiyin. Araştırmalara göre; vücuttaki düşük potasyum seviyesi inme riskini arttırıyor. Her gün 2 adet muz tüketerek bu riskten korunabilirsiniz.

 
Gripten korunmak için her sabah C vitamini alın. 1000 mg C vitamini tüketmek, grip semptomlarını %19 azaltır.
(BU GÜZEL YAZI MSN KADINDAN ALINMIŞTIR.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder