2 Kasım 2011 Çarşamba

SİVİLCE OLUŞUMUNU ÖNLEYİN

Bitkisel Sivilce Maskeleri
Baharatlı ve yağlı yiyecekler kilo almanıza sebep olduğu gibi cildinizde sivilce oluşumunu tetikliyor. Kendinize bir iyilik yapın ve az yağlı yiyeceklerle beslenin!

Su içmek; cilt, saç, beyin, vücut sağlığı için çok faydalıdır. Cildinizin ihtiyaç duyduğu oksijeni karşılar, içeriğindeki minerallerle cildi besler.

Bitkisel sivilce maskesi olarak gül suyundan faydalanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp sivilcelerin üzerine sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Sivilceler iyileşene kadar işlemi her gün tekrarlayın.

Aktarlardan temin edebileceğiniz çay ağacı yağı; sivilcelerin hızla iyileşmesini sağlar. Cildinizi temizledikten sonra pamuklu çubuğu çay ağacı yağı şişesine batırıp sorunlu bölgeye uygulayın. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Sivilceler iyileşene kadar işlemi her gün tekrarlayın.

Bir diş sarımsağın kabuğunu soyup ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz parçalardan birini sivilcenin üzerine koyup, 2 dakika bekletin. Sarımsak; bakterileri yok eder ve sivilcenin iyileşmesine yardımcı olur. Açık yara şeklinde olan sivilcelere uygulamayın!

Cildinizde sivilce oluşumunu önlemek ve var olan sivilcelerin iyileşmesini sağlamak için temizliğe özen gösterin. Sabah uyandığınızda ve gece uyumadan önce yüz ve boyun bölgenizi cilt türünüze uygun bir ürünle yıkayıp temizleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder