10 Temmuz 2011 Pazar

SAÇ UCU KIRIKLARIYLA MÜCADELE

Saç kırıklarının oluşmasını önlemek için saç türünüz ne olursa olsun onarıcı saç bakım kremi kullanın. Saçlarınızı şampuanlayıp iyice duruladıktan sonra saç köklerinden başlayarak uçlarına doğru krem sürün. 5 dakika kadar bekleyip durulayın.

Saç uçlarını nemlendirmek için durulmayan nemlendirici serumlardan faydalanın. Serumlar hem saçlarınızın elektriklenmesini hem de kırılmasını önleyecektir.

Saçlarınızda oluşan nem kaybı; saç uçlarının kırılmasına neden olur. Nem kaybının en önemli sebeplerinden biri ise yüksek ısıda kurutmaktır. Isıya karşı koruyucu ürünler kullanarak saçlarınızı koruyun.

Saçlarınızı hafif nemliyken taramak kırılmalarını ve zarar görmelerini önler. Saç taramak; saç derisindeki kan akışını hızlandırıp saçların hızlı uzamasına da yardımcı olur.

Saç uçlarınızı 2 ayda bir kez kestirerek daha güçlü olmalarını sağlayabilirsiniz.

Saçlarınızı yıkadıktan sonra kurutma makinesi kullanmadan önce fazla suyu hafifçe sıkarak alın. Saçlarınızı havluyla nazik hareketlerle kurulayın. Saç kurutma makinesini 30 cm uzaktan tutarak saçlarınızı kurutun.

Ayda bir kez saç uçlarınızı besleyecek, yoğun nemlendirme özelliği olan kozmetik ya da doğal bakım maskesi uygulayın.

KENDİNİZİ RAHATLATIN...HAYATI BİRAZ YAVAŞLATALIM

Gündelik hayatın zorlukları pek çoğumuzu arayışa sürüklüyor.

Kendinizi Keşfedin!()
Vücut çalışması için kullandığınız teknikler, vücut üzerinden ruhunuzu etkiler. Bu çalışmalardan sonra kendinizi daha enerjik hissedersiniz.
BİOENERJİ
Her türlü psikolojik sorunun vücutta bir yansıması vardır. Vücudunuzdaki bu sorunları giderirseniz, psikolojik sorunların da üstesinden gelirsiniz.

SHİATSU
Japonların iyileştirici etkisi olduğuna inandığı masaj Shiatsu, geleneksel Çin tıbbındaki meridyen sistemi üzerinde kurulu. Masajı yapan kişi, vücutta var olduğuna inanılan meridyenler arasında enerji ilişkisi kurmaya çalışıyor.

CRANİA - SACRAL TERAPİ
Vücutta enerji akışı sağlanmaya çalışılarak, belli bölgelerdeki tıkanmalar giderilmeye çalışılıyor.

REİKİ
Evrensel yaşam enerjisi anlamına geliyor. Ellerinizle etrafınızda var olduğuna inanılan bu enerjiye kanal oluyorsunuz. Amaç, vücudunuzda olan ve ruhunuzu etkileyen blokajları ortadan kaldırmak.
(NOT:bu yazı msn kadından alınmıştır)

MEYVELERDEKİ GÜZELLİK SIRLARI

Meyvelerden Güzellik Sırları
Kuru cildinizi nemlendirmek için; 1 adet muzu ezip püre haline getirdikten sonra 1 yemek kaşığı gül suyu ile karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
Sivilcelerin hızla iyileşmesini sağlamak için; 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı gül suyunu karıştırın. Karışımı sivilcenin üzerine sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
Cildinizdeki kızarıklık ve kaşıntı sorununu gidermek için; 1 şeftaliyi ezip püre haline getirin. Yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
Akne sorununu gidermek için limon suyunu sivilcenin üzerine sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
Cildinizi pürüzsüz bir görünüme kavuşturmak için; 1 adet elmayı rendeleyip 1 yemek kaşığı süzme bal ile karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.
Cildinizin yağ dengesini düzenlemek için; 2 yemek kaşığı elma suyu ve 2 yemek kaşığı portakal suyunu karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekletip durulayın.

7 Temmuz 2011 Perşembe

150 SENE GENÇ YAŞAYACAĞIM

Süper insan 20 yıl içinde doğacak
 

Süper insan 20 yıl içinde doğacak

Dünyaca ünlü İngiliz yaşlanma uzmanına göre, 1000 yaşını görecek insan yirmi yıl içinde dünyaya gözlerini açacak.

Önde gelen İngiliz bilim adamına göre, 150. yaşını görecek ilk insan çoktan dünyaya geldi ve 1000 yıl yaşayacak ilk insan da gelecek yirmi yıl içinde doğacak.

Dünyaca ünlü İngiliz yaşlanma uzmanı  Aubrey De Grey, kendi ömür süresi içerisinde doktorlar, yaşlanmayı 'tedavi' etmek için gerekli tüm araçlara sahip olacak.

Tüm hastalıkları ortadan kaldırarak yaşamı süresiz olarak uzatmanın mümkün olacağını düşünen Doktor  De Grey, gelecek 25 yıl içinde yaşlanmayı kesin olarak, tıbben kontrol altına alma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Kesinlikten kastettiğim, bugün çoğu bulaşıcı hastalık üzerinde sağladığımız türden bir tıbbi kontrol."

İngiliz uzman, insanların düzenli olarak 'bakımdan geçmek üzere' doktora gideceği; bu bakımlara, gen terapilerinin, kök hücre terapilerinin, bağışıklık uyarmanın ve insanları sağlıklı tutmak üzere gelişmiş bir dizi tıbbi tekniklerin dahil olacağı günlerin çok uzakta olmadığını düşünüyor.

Yaşlanmayı, bedende çeşitli türlerde moleküler ve hücresel hasarın yaşam süresi boyunca birikimi olarak açıklayan  De Grey'in teorisine göre, 150 yaşına ulaşacak ilk insanın doğumunun üzerinden 20 yıldan az bir süre geçtikten sonra 1000 yaşını görecek insanın doğması muhtemel.

 De Grey'in teorisine göre, gelişen olanaklarla, bu rutin bakımların, moleküler ve hücresel hasarlar hastalık yapıcı düzeyen ulaşmadan yaşlılık önleyici tedaviler söz konusu olacak.

(NOT: BU yazı mynet.com un şu haberinden alıntı yaptım.)

4 Temmuz 2011 Pazartesi

HAZİRAN MEYVESİ KİRAZIN FAYDALARI

Gülgiller ailesinden olup Latince ismi 'Cerasus avium' olan kirazın anavatanı Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya olarak biliniyor. Meyveleri taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilen kiraz, ayrıca reçel, yemek, konserve ya da dondurulmuş gıda olarak değerlendirilebiliyor.

Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler,antioksidan etki yapar. Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. Ayrıca yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor.
Kiraz ağacının tıbbi bakımından en etkili ve önemli bölümü meyve saplarıdır. Kirazın ve hatta vişnenin (Cerasus vulgaris) meyveleri yenilirken sapları atılmayıp gölge ve havadar bir yerde kurutulursa; böbrekleri ve idrar yollarını temizler, İçerdiği bazı mineraller nedeniyle bedenin su dengesini düzenler, bedeni güçlendirici toniktir.
(NOT : Bu yazı MSN kadından alınmıştır.)

2 Temmuz 2011 Cumartesi

KEMİKLERİMİZİ GÜÇLENDİRELİM !!!

Özellikle kadınların hassaslıkla üstünde durmaları gereken konulardan biri kemikleridir.

Kemiklerinizi Güçlendirin!()
1 ) GÜNEŞE ÇIKIN
D vitamini eksikliğinde, kalsiyum kemiklerde depolanmaz ve kemikler kırılgan hale gelir. Bu yüzden, güneşi ne zaman görseniz yürüyüşe çıkmayı ihmal etmeyin. Güneş ışınları D vitamini ihtiyacınızı karşılamak için size yardımcı olur.

2) GIDA TAKVİYELERİNE DİKKAT

Kendi kendinize D vitamini veya kalsiyum hapı almayın. Çünkü fazla miktarda D vitamini ve kalsiyum almanın yan etkileri oluyor.

3)EGZERSİZ YAPIN !!!

Uzmanlar özellikle güç antrenmanını öneriyorlar. Bu tür antrenmanlar kaslara ve kemiklere baskı yaparak kemik kütlesini artırıyor.

4) HIRSIZLARA DİKKAT !!!

Tuz, siyah çay, kahve, alkol ve nikotin mineral ve vitamin hırsızlarıdır. Kalsiyum emilimini zorlaştırırlar.

5) DOĞRU BESLENİN

35 yaşından sonra kemik kütlesi azalır. Kemiklerin sağlıklı kalması için günde 1000-1500 miligram kalsiyum tüketmek gerekir. Bu yüzden kalsiyum açısından zengin besinleri sofranızdan eksiltmeyin.
(NOT : Bu yazı MSN kadından alınmıştır !)