29 Kasım 2011 Salı

GÜLE GÜLE SELÜLİT

Sabah uyandığınızda ve akşam uyumadan önce bir bardak ılık suyun içinde birkaç damla limon suyu ekleyip için.

Ne kadar yediğinizi kontrolde tutabilmek için televizyon karşısında yemek yemeyin.

Çay, kahve, gazlı içecek ve alkol tüketimini en aza indirmeye çalışın.

Yemek yemeden 30 dakika önce 1-2 su içerek uzun süre tok hissedebilirsiniz.

Kan dolaşımını hızlandırmak için duşta kese yapın.
Vücuttaki suyu tutup selülite neden olduğu için tuz tüketimini azaltın.


Kafein içerik selülit giderici kremleri tercih edip düzenli uygulayın

İhtiyacınızdan düşük kalorili ve kısa sürede çok fazla kilo vermenize neden olacak şok diyetler yapmayın.

Sindirim sistemine yardımcı olmak için az ve sık yemek yemeğe dikkat edin.

AYAK TOPUKLARINIZ YUMUŞACIK YAPALIM

Topuk Bakımı - 2
 
Özgürce açık ayakkabı giyebilmek, sevgilinizin yanında çekinmeden çıplak ayakla gezinmek için topuk bakımını ihmal etmeyin.

Gece Bakımı - 3



 

Cilt hücrelerinin geceleri yenilemesini fırsata dönüştürüp topuk bakımını uyurken yapmaya ne dersiniz?

Topuk Bakımı Nasıl Yapılır? - 4
 

Sıcak bir banyodan sonra yumuşayan ayak derisine; yoğun nem içeren kremi bolca sürüp masaj yaparak yedirin. Pamuklu çorap giyip uyuyun. Sabah uyandığınızda ayaklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Topuk Bakımı Nasıl Yapılır? - 5
 

Banyoya girdiğinizde topuklarınızı yumuşak uçlu fırçayla ovarak ölü derilerin giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Topuk Bakımı Nasıl Yapılır? - 6
 

Ayak derisini yumuşatmak, topuk çatlaklarını gidermek için bir adet patatesi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin. İçine bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın.

Karışımı ayaklarınıza sürüp 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda ayaklarınızı durulayıp kurulayın. Yoğun nemlendirme kremi sürün.

Topuk Bakımı Nasıl Yapılır? - 8

Yeni aldığınız ayakkabıların; ayaklarınızı rahatsız etmesine izin vermeyin! Ayakkabının iç arka kısmına krem sürüp bir gece bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Topuk Bakımı Nasıl Yapılır? - 9

 

Yüzünüz için kullandığınız ölü derici giderici doğal ya da kozmetik maskeleri; ayaklarınız için de uygulayabilirsiniz. Doğal maske yapımı için 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp topuklarınıza sürün. 15 dakika bekleyip durulayın ve kremleyin.

28 Kasım 2011 Pazartesi

YAŞLILIKTA EL BAKIMI

LEKELERDEN KURTULUN
Lekelerden Kurtulun! - 4
 
PRP (Platelet Rich Plazma) tedavisiyle kırışıklık ve izleri yok etmede yüz güldüren sonuçlar alınıyor. Bölgeye enjekte edildiğinde, hızla iyileşme sürecini başlatarak doku yenilenmesini sağlayan bu yöntem sayesinde el yüzeyinin daha canlı ve parlak görünmesi sağlanıyor ve uygulamadan yaklaşık 3-4 hafta sonra ilk etkiler fark ediliyor.

ELDEKİ KIRIŞIKLIKLARI YAĞ İĞNESİYLE YOKETTİRİN
Kırışıklardan Kurtulun - 3
 
El yüzeyinde yaşlılığa bağlı doku kaybında hazır dolgu maddesi ya da lipofilling uygulamasıyla cilt altı dolgun ve sağlıklı hale getirilir. Hazır dolgu maddeleri uygulamasında cilde anestezik bir krem sürülür ve 5 dakika içinde ince bir iğneyle uygulama gerçekleştirilir. Kişinin özellikle karın bölgesinden alınan yağ dokusunun istenilen bölgeye enjeksiyonu olan lipofillingde ise 3-4 ay sonra yağın enjeksiyonuna bağlı dolgunluğun yanı sıra ciltte gençleşme de görülür.

Peeling Uygulayın - 2
Yüze uygulanan peeling, eller için de son derece başarılı bir yöntemdir. Peeling üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi ve gençleştirilmesidir. Peeling işlemi ile kırışıklıklar, yorgun, güneş hasarlı cilt, lekelenme gibi pek çok sorun giderilir ve cilt daha elastik hale gelir. Peeling uygulama maddelerinin içerisinde tercih edilen ‘Green Peel’ tamamen bitkisel ve kimyasal maddelerden arınmış olduğu için cilde zarar vermez.

Orta derinlikte bir soyma yapan bu peeling, diğer türlere oranla daha çabuk iyileşerek zaman kaybını önler. 5 gün tamamlandığında cilt belirgin derecede daha genç ve parlak görünür

27 Kasım 2011 Pazar

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN YAPILACAKLAR...

Magnezyum deposu balık, mısır, badem, peyniri gibi besinler tüketin.

Düzenli cilt temizliğine dikkat edin.

C vitamini içeren greyfurt, portakal, limon, kavun ve domates gibi besinler tüketin.

Kalitesiz kozmetik ürünler kullanmayın.

Demir içeriği zengin yumurta, badem, kuru üzüm, mercimek gibi besinler tüketin.

İçeriğinde E ve C vitamini olan bakım kremlerini tercih edin.

Hayatınızı stresten arındırın.

Banyo yaparken kese kullanın

Uzun süre güneş ışığına maruz kalmayın.

Her gün açık havada yürüyüş yapın.

Sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlarda bulunmayın.

Bulunduğunuz ortamdaki havanın nemli olmasına dikkat edin.

12 Kasım 2011 Cumartesi

KENDİNE 60 SANİYE AYIR

Akşam yemeğinden 8 dakika önce 15 gram fındık veya avokado gibi sağlıklı yağ içeren besinler tüketin. Böylece akşam yemeğinde yediğiniz sebzeler midenizde 30 dakika duracağına, 3 saat boyunca sizi tok tutacaktır. Bu yöntemle yılda 2 kilo verebilirsiniz.

 
Fransız şarapları çok ünlü elbette ama siz Şili şarabını tercih edin. Çünkü o üzümlerin %38 daha fazla flavonoilleri; yani kansere sebep olan hücrelerle savaşan antioksidanları var.

 
Öğünlerinizde 1 bardak buzlu su için. Vücudunuz suyu 37.5 derece sıcaklığa getirene kadar 123 kalori kaybedersiniz. 8 haftada yarım kilo verdirir.

 
Yataktan kalkınca ayağa kalkın ve bacak kaslarınızı 30 saniye esnetin. Bu değişiklikle 6 hafta içinde vücut esnekliğindeki artışı fark edeceksiniz.

 
Öğle yemeğinde kırmızı etli değil ton balıklı sandviç tercih edin. Kalp hastalıkları riskini %28 azaltır. Balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri vücuttaki iyi kolesterolü yükseltmeye yardım eder, kalp damarlarını temizler.

 
Kola gibi kafeinli içecekler yerine süt için. Karbonatlı içecekler kemiklerinizin kütlesini eriten asit içerir. Oysa süt kemikler için gerekli kalsiyum takviyesini yapar.

 
Günde 2 adet muz yiyin. Araştırmalara göre; vücuttaki düşük potasyum seviyesi inme riskini arttırıyor. Her gün 2 adet muz tüketerek bu riskten korunabilirsiniz.

 
Gripten korunmak için her sabah C vitamini alın. 1000 mg C vitamini tüketmek, grip semptomlarını %19 azaltır.
(BU GÜZEL YAZI MSN KADINDAN ALINMIŞTIR.)

2 Kasım 2011 Çarşamba

SİVİLCE OLUŞUMUNU ÖNLEYİN

Bitkisel Sivilce Maskeleri
Baharatlı ve yağlı yiyecekler kilo almanıza sebep olduğu gibi cildinizde sivilce oluşumunu tetikliyor. Kendinize bir iyilik yapın ve az yağlı yiyeceklerle beslenin!

Su içmek; cilt, saç, beyin, vücut sağlığı için çok faydalıdır. Cildinizin ihtiyaç duyduğu oksijeni karşılar, içeriğindeki minerallerle cildi besler.

Bitkisel sivilce maskesi olarak gül suyundan faydalanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp sivilcelerin üzerine sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Sivilceler iyileşene kadar işlemi her gün tekrarlayın.

Aktarlardan temin edebileceğiniz çay ağacı yağı; sivilcelerin hızla iyileşmesini sağlar. Cildinizi temizledikten sonra pamuklu çubuğu çay ağacı yağı şişesine batırıp sorunlu bölgeye uygulayın. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Sivilceler iyileşene kadar işlemi her gün tekrarlayın.

Bir diş sarımsağın kabuğunu soyup ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz parçalardan birini sivilcenin üzerine koyup, 2 dakika bekletin. Sarımsak; bakterileri yok eder ve sivilcenin iyileşmesine yardımcı olur. Açık yara şeklinde olan sivilcelere uygulamayın!

Cildinizde sivilce oluşumunu önlemek ve var olan sivilcelerin iyileşmesini sağlamak için temizliğe özen gösterin. Sabah uyandığınızda ve gece uyumadan önce yüz ve boyun bölgenizi cilt türünüze uygun bir ürünle yıkayıp temizleyin.

1 Kasım 2011 Salı

BEYAZ LAHANALI YÜZ MASKESİ... KIŞ GÜNLERİ İÇİN

KURU CİLTLER İÇİN LAHANA MASKESİ...

Cildimizi nemlendirmek, beslemek, canlandırmak için doğal güzellik reçetelerinden faydalanabiliriz. Mevsimin en lezzetli sebzelerinden beyaz lahana; cilt bakımı için bize yardımcı oluyor! Lahana; А, В, С, К, Р ve РP vitaminlerini içerip cildi temizliyor, nemlendiriyor ve besliyor.

1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayın. 1 çay bardağı sütle karıştırıp, lahanalar yumuşayana kadar haşlayın. Maskeyi ocaktan indirip soğuması için bekletin. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

YAĞLI CİLTLER İÇİN LAHANA MASKESİ
1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayıp bir adet yumurta akıyla karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

KARMA CİLTLER İÇİN LAHANA MASKESİ

1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayıp üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın. Lahana suyunu süzüp 1 yemek kaşığı balla karıştırın. Pamuk yardımıyla yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Lahanayla hazırlanan cilt bakım maskelerini haftada 1 kez kullanabilirsiniz.

(Bu güzel maske tarifi MSN Kadından alınmıştır)