24 Aralık 2012 Pazartesi

Stresi Yoga İle Yenin!
Spor salonuna gitmek zor geliyorsa, evinizde yoga yapabilirsiniz.

Stresi Yoga İle Yenin!
Sukhasana:

Yoganın temel pozisyonudur. Önce bacaklarınız hafifçe aralık ve elleriniz geride destekler biçimde rahatça oturun. Daha sonra bedeninizi dik duruma getirin ve bacaklarınızı bağdaş kuracak şekilde toplayın. Sağ bacak önde ve sol bacak üstte olacak şekilde bağdaş kurun. Daha sonra yine bacaklarınızı öne alın ve tam tersi olacak şekilde bağdaş kurun.

Kobra Duruşu:

Yere karnınızın üzerine yatın. Ellerinizi omuzlarınızın altında tutun. Alnınızı yere dayayın. Derin nefes alın ve önce başınızı ve göğsünüzü, sonra ellerinizi kaldırın. Bu hareketi yaparken, omuzlarınızı yukarı çekmemeye gayret edin. Bu pozisyonda bekleyin, nefesinizi verin ve tekrar eski halinize dönün.

El-Ayak Duruşu:

Dik durun ve ayaklarınızı birleştirin. Derin nefes alın ve kollarınızı başınızın üzerine getirin. Esniyormuş gibi kendinizi gerin. Nefesinizi verin ve öne doğru eğilin. Elleriniz öne doğru uzanmalı ve sırtınız dik durmalıdır. İnebildiğiniz kadar aşağıya doğru eğilin. Ellerinizi ayaklarınızın altına doğru koymaya çalışın. Derin nefes alın. Bu pozisyonda bir süre durun ve eski halinize dönün.

Eğik Duruş:

Bu hareket, bacak-diz duruşuna karşı gelen harekettir. Bacaklarınız kapalı şekilde yere dik olarak oturun. Ellerinizi sırtınızın arkasında kuvvetli şekilde yere dayayın ve kalçanızı kaldırın. Bacaklarınızı bükmeyin ve başınızı arkaya doğru düşürün. Birkaç derin nefes alıp verin.

Köpek Duruşu:

Ayak tabanlarınızı yere bastırıp, başı aşağıya vererek köpek pozisyonuna geçin. Yerde iki eliniz ve avuçlarınızla güç alıp, kendinizi arkaya doğru itin. Sırtınız düz, çene göğüste, arkada bir noktaya bakın. Ayaklarınız kalça açıklığında olsun. Topuklar yerde, ters V şeklinde durun. Normal nefes alın.

Ağaç Duruşu:

Dik durun. Bir bacağınızı bükün ve ayağınızı diğer bacağınızın üst kısmına dayayın. Avuç içlerinizi birleştirin ve bu şekilde kalarak kollarınızı başınızın üzerine getirin. Derin nefes alın ve dengenizi korumaya çalışın. Eğer yapabiliyorsanız, gözlerinizi kapatın.

Bu yazı http://kadin.tr.msn.com/saglik/article.aspx?cp-documentid=154479884 linkinden aldım...Ben okudum hoşuma gitti...sizde faydalanın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder