14 Ağustos 2013 Çarşamba

21 GÜNLÜK --GÜL KAYNAK DETOKS ARINMA PROĞRAMI---


TRT 1 televizyonu Gülben Proğramına çıkan Detoks ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Gül Kaynağın verdiği Arınma ve Vucudu toparlayan detoks proramını ajandama yazmış ama uygulamamıştım... <geçenlerde ajandamı karıştırırken  programda <Gül Kaynağın söyledikleri aklıma geldi..

Ve enerjimin çok düşük , yorgun ve bitkin hissetmemin beslenmeye bağlı olduğunu biliyordum zaten ama bu detoksu da uygulayabilecek enerjim yoktu..

Okulların açılmamış olmaması ve pazar yerlerine gidebilecek zamanım olduğu için biraz sebze ile bu detoks programını uygulamaya çalışacağım...

Sizlere Gül Kaynağın kendi sitesinden  alıntı yapıyorum...İnşallah yapabilecek güç buluruz...
..  
                                                                                         
  1. En önemli kuralımız; kafeinli içecekleri detoks öncesi bırakmak. Ön hazırlıkta kahve, siyah çay, kola gibi asitli içecekler ve alkol kesinlikle tüketmemelisiniz.

  1. Hazırlık için her gün en az 3 litre su içmelisiniz (tercihen en az 9,5 PH'lı alkali, iyonize su, bulamıyorsanız da PH'ı 8 üzerinde olan her 1,5 litrelık suya 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat eriterek). 1.5 litresi öğlene kadar, 1.5 litresi yatana kadar.

  1. Güne, oda sıcaklığında 2 büyük bardak su ile başlamalısınız.

  1. Yemeklerle birlikte su içmemelisiniz. İdeali yemeklerden en az yarım saat önce veya en az bir saat sonra su içmek.

  1. Her gün bir çay kaşığı HimalayaTuzu'nu bir bardak suya eritip içmelisiniz.

  1. Her gün en az 2 bardak taze sıkılmış sebze ya da meyve suyu (portakal suyu dışında) içmelisiniz.

  1. Sıcak içecek ihtiyacınızı bitki çayları ile gidermelisiniz.

  1. Gün bitiminde, bir bardağa eritilmiş bir tatlı kaşığı sodyum bikarbonat tüketmelisiniz.

  1. Sabah kahvaltısı taze sıkılmış sebze/meyve suları, meyve, salatalık, domates, biber, zeytin, tahin, kızartılmış birkaç dilim çavdar, yulaf gibi tam tahıllı ekmek vs'den oluşabilir.

  1. Ara öğünlerde taze meyve sebze, örneğin kabuğu ile birlikte salatalık yiyebilirsiniz. Bir avuç taze badem, kuru kayısı gibi atıştırmalar da olabilir.

  1. Öğle ve akşam yemeği olarak salatalar, etsiz sebze yemekleri, zeytinyağlı sebzeler, taze hazırlanmış sebze çorbaları tüketebilirsiniz.

  1. Akşam yemeğiniz tercihen 19:00'da bitmiş olmalı (veya güneş battığında). Sonrasında sadece bitki çayı tüketmelisiniz.

1 yorum:

  1. Hızlı zayıflamanıza yardımcı olurken sağlıklı bir vücut için gerekli olan ödem attırıcı günün kürü Gizemli Detoks Çayı tarifimiz için sitemize bekleriz http://www.hizlizayiflamavediyet.com/gizemli-detoks-odem-cayi-tarifi/ <3 :)

    YanıtlaSil