Uma Thurman, Demi Moore ve Natalie Portman gibi dünyaca ünlü yıldızların tercih ettiği bu beslenme alışkanlığında et yenmiyor.
Her sebze çiğ olarak tüketiliyor. Pişmemiş sebzelerin içerdiği bakteriler ve enzimler sayesinde vücutlarındaki toksinlerden kurtulan ve fit bir görüntüye kavuşan ünlüler, tüm meyve ve sebzeleri, filizleri, deniz sebzelerini ve işlenmemiş her şeyi yiyebiliyor. Siz de hayatınızda sağlıklı bir dönem başlatmak istiyorsanız, bu akıma katılabilirsiniz.
1) Çiğ Brownie:
- 2 su bardağı ceviz,
- 2,5 su bardağı hurma,
- 1 su bardağı işlenmemiş kakao,
- 1 su bardağı tuzlanmamış badem,
- 1/4 tatlı kaşığı deniz tuzu.
2) SAĞLIKLI MEYVE SUYU:
- 2 adet portakal,
- 8 adet elma,
- 1 adet limon,
- 4 adet olgun muz.
Tüm malzemeleri blenderdan geçirerek karıştırın. İsteğe göre buz ekleyebilirsiniz.
3) Yaban mersinli içecek:
2 minik pancar,
1 muz,
1 kase yaban mersini,
sarımsak büyüklüğünde zencefil,
bol buz.
Bütün malzemeleri blenderda karıştırın.
2 minik pancar,
1 muz,
1 kase yaban mersini,
sarımsak büyüklüğünde zencefil,
bol buz.
Bütün malzemeleri blenderda karıştırın.
4) NOHUT ÇORBASI:
225 gram nohut,
1/2 su bardağı ev yapımı badem sütü,
1/2 tatlı kaşığı tuz,
1/4 su bardağı su,
1 ym. kş. limon suyu.
Bütün malzemeleri blenderda karıştırın. Dereotu ile süsleyin.
5)Keçi boynuzu ile çikolata tarifi
1 su bardağı hindistan cevizi yağı,
3/4 su bardağı keçiboynuzu unu veya kakao+keçiboynuzu unu karışımı,
3 çorba kaşığı vanilya,
1 su bardağı dolusu kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, fındık, fıstık, badem.
3/4 su bardağı keçiboynuzu unu veya kakao+keçiboynuzu unu karışımı,
3 çorba kaşığı vanilya,
1 su bardağı dolusu kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, fındık, fıstık, badem.
Hindistan cevizi yağını eritin ve içine tüm malzemeleri koyarak karıştırın.
Yağlı kağıdın içine ince bir tabaka olarak dökün ve buzdolabında yarım saat bekletin.
6)Thai çorbası:
- 1 çorba kaşığı kişniş,
- 1 çorba kaşığı yeşil soğan,
- 1 çorba kaşığı maydanoz,
- 1/3 bardak havuç suyu,
- 2 bardak hindistan cevizi sütü,
- yarım avokado,
- 1/2 çay kaşığı arnavut biberi tozu,
- 2 çorba kaşığı yeşil limon suyu,
- 1 çay kaşığı Himalaya tuzu.
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Salata sosu olarak da kullanılabilir.
7) Çoban Salatası (Gazpacho): Her birinden yarım su bardağı olacak şekilde:
mısır,
mısır,
- kırmızı dolmalık biber ve salatalık,
- 1/4 su bardağı kabak,
- 1/4 su bardağı soğan,
- 2 yemek kaşığı maydonoz,
- 1 yemek kaşığı kişniş,
- 1/2 diş kıyılmış sarımsak,
- 1-2 tatlı kaşığı su.
8) Çiğ Kabaklı Humus:
2 kabak, doğranmış,
1/2 su bardağı limon suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 tatlı kaşığı kimyon,
1 su bardağı işlenmemiş tahin,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1/2 su bardağı çiğ susam çekirdeği.
Bütün malzemeleri robotta karıştırın.
2 kabak, doğranmış,
1/2 su bardağı limon suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 tatlı kaşığı kimyon,
1 su bardağı işlenmemiş tahin,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1/2 su bardağı çiğ susam çekirdeği.
Bütün malzemeleri robotta karıştırın.
9) Kremalı Ispanak Çorbası:
- 10 yaprak ıspanak,
- yarım avokado,
- sevdiğiniz baharatlardan az bir miktar, tuz,
- iki bardak su.
Ispanakların yapraklarını ve avokadoyu yıkayın. Su ilave ederek blenderdan geçirin. Baharat ve tuz ile tatlandırın.
10)Muzlu Dondurma: 2 adet muz, Çeyrek su bardağı badem sütü. Muzları dondurun. Mutfak robotuna soğumuş muzları ve sütü koyun karıştırın.
11) Beyaz Lahana Salatası:
- 3 adet havuç,
- 2 kırmızı lahana,
- 2 beyaz lahana,
- 10 adet ceviz, yarım
- çay bardağı zeytinyağı, tuz, baharatlar.
Havuçları rendeleyin ve lahanaları doğrayarak blenderdan geçirin. Bir gece öncede suda bekletilen cevizlerin zarlarını soyun ve blenderdan geçirin. Zeytinyağı ve baharatları ekleyin.
( Bu yazı MSN Kadın'dan alıntıdır...)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder