19 Ocak 2013 Cumartesi

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN ÇAYLAR

Soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi hastalıklardan korunmanızın en kolay yolu bedeninizi doğal yoldan güçlendirmektir.
Muhteşem 6 içecek - 1
 
  







      1) Bağışıklık ve genel sağlık için bir numaralı içeceklerin başında limon ve zencefille hazırlanan bir bardak sıcak su geliyor.

    Sabah güne bu karışımı içerek başlayın. Taze zencefil, limon ve bir bardak suyu demleyin ve sabahları için.
Muhteşem 6 içecek - 1
 
 
 







    2)  Geleneksel Hint çayının hazırlanışı için gerekli olan malzemeler: yeşil çay, tarçın, kakule, zencefil, karabiber, karanfil ve rezene karışımıdır.

       Bu bitkiler bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğrudan bakteri ve virüslerle mücadele etmenizi sağlar. Kan şekerinizi de dengeler.
Muhteşem 6 içecek - 1
 
  






      3) Geleneksel Japon seremonilerinde içilen matcha çayı, antioksidan özelliği ve içerdiği tıbbi bileşiklerle virüs ve bakterilerin bir numaralı düşmanıdır.

     Damar sağlığını destekler, hormon dengelerini korur.

     Organik gıda satan yerlerde ve çay dükkanlarında ve internet satışında rahatlıkla bulabilirsiniz.
Muhteşem 6 içecek - 1
 
  









  


 4) Bir portakalın kabuğunu, bir elmayı, birkaç parça tarçını büyük bir bardak suda demleyin. Süzerek için.


     Limon, portakal, greyfurt, kivi gibi meyveler bağışıklık sistemi üstünde oldukça etkilidir.
 
 

10 Ocak 2013 Perşembe

YAĞ YAKTIRAN 8 BESİN GRUBU

Yağ Yaktıran 8 Besin - 1


1)Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor. Bu nedenle diyet yapanların günde 1 yemek kaşığı bu tür gıdaları tüketmeleri öneriliyor.
Yağ Yaktıran 8 Besin - 1







2)Kırmızıbiber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımı hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.





Yağ Yaktıran 8 Besin - 13)Lifli gıdalar vücutta yağ tutulmasını engelliyor. Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.

4)Elma, soğan, kiraz, yabanmersini, pırasa, lahana, brokoli, domates, maydanoz, vişne, erik, ıspanak, yeşil çay ve turunçgillerde bulunan flavonoidlerin yağ yakma etkisi bulunuyor. Ayrıca bağışıklık sistemini koruyarak C vitamini emilimini artırıyorlar.

5)Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz.

6)Ceviz, badem ve fındık insulin direncini artırıyor. İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein kilo vermeye yardımcı oluyor. Yüksek lif oranları sayesinde bağırsak hareketlerini de artırıyorlar. Günde 10 adet fındık, 6-8 adet badem veya 2 adet ceviz tüketmek yeterlidir.

7)Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor. Bu yüzden süt grubu besinlerden günde iki porsiyon tüketin.

8)Sağlık deposu olan yeşilçay; içerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor. Günde 2-3 bardak yeşil çay içebilirsiniz.