6 Ocak 2014 Pazartesi

MOR RENK TERAPİSİ

Mor renkle sağlık terapisi - 1

Renklerin şifa gücü olduğunu biliyor musunuz? Mor rengin mistik ve iyileştirici gücün ve günlük hayatta bu rengin önemini öğrenmek için galerimize göz atın!
Mor renk başın üstündeki çakra enerjisiyle ilgilidir. Bu rengin organı beyindir. Kendini tanıma, ruhsal farkındalık, onur ve umudun rengidir.
Mor renkle sağlık terapisi - 1




Mor rengin olumsuz titreşimleri de ortaya çıkarabileceğini unutmayın.

Üstünlük duygusu,   kibir,    endişe,     dalgınlık,     depresyon ve    korkuyu tetikleyebilir.
Mor renkle sağlık terapisi - 1
Mor rengin ortaya çıkarabileceği olumlu duygular ise şöyledir:
Maneviyat,
 inanç,
saygı,
yaratıcılık,
hayal gücü,
ilham,
bağımlılık olmadan zevk,
iyilik,
duyarlılık,
büyük zihinsel güçler….
Mor renkle sağlık terapisi - 1









 
Mor rengin tamamlayıcı rengi sarıdır. Mor renk, vücudumuzda mineral ve vitaminden faydalanmasını kolaylaştırır.
İskelet ve sinir sistemini etkileyen bir renk olduğu için dalak, kemik büyümesi, menopoz, epilepsi, böbrek sorunları, deri hastalıkları ve lökoderma için iyidir.
Kanı temizler, vücutta potasyum ve sodyum dengesini korumaya yardımcı olur.
 Açlık ve iştah kontrolünü sağlar.
Üst beyindeki kanı besler.
Mor renkle sağlık terapisi - 1
 
Mor; kırmızı ve mavinin mükemmel bir karışımı olduğu için fiziksel ve ruhsal enerjileri mükemmel biçimde dengeler. Bu yüzden iyileştirici gücü şaşırtıcı derecede yüksektir.
Eğer depresif bozukluklar altındaysanız, dalgın ve hayal kurma eğiliminiz yüksekse, kendinizi yalnız ve çaresiz hissediyorsanız mor renk giymeyin.
Leonardo da Vinci, meditasyon gücünü artırabilir bir renk olarak moru kabul eder. Tefekkür ve dua gücünü arttırır. Odaklanmanızı sağlar.
İlham gücüne ihtiyacınız olan alanlarda, yaratıcılık ve hayal gücünün gelişmesi için moru kullanabilirsiniz. Pek çok ressam, yazar, şair ve diğer sanat dallarıyla uğraşanların favori rengidir.

Mor renkle sağlık terapisi - 1
 
Uykusuzluktan ve stresten mustaripseniz, evinizde mor renkli çiçekler bulundurun. İç denge ve huzur için bu renk taşları takı olarak üstünüzde taşıyın. Ametist, mor florit kristali, çeroit gibi taşları kullanabilirsiniz.
 
Patlıcan, mor lahana, üzüm, yaban mersini, böğürtlen ve daha mor yiyecekler yemek, iştahınızı kapatır ve açlığınızı bastırır
( MSN KADIN'dan alıntıdır)