Saç
Saç
Hacimli Saçlar
Saçlarınıza daha fazla hacim kazandırmak istiyorsanız önce saç kremi sonra şampuan uygulayın. Yalnızca saç uçlarına krem sürmeye özen gösterin. Saç kremi gözenekleri kapayıp, saç dökülmesine neden olabilir.
Saçlarınız ince telli ve düzse daha hacimli görünmeleri için katlı kesim tercih edin. Silikon saç kremleri kullanarak daha dolgun görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Çabuk Yağlanan Saçlar
Saç tipinize uygun şampuanın içine bir miktar çay ağacı yağı ekleyip karıştırın. Çay ağacı yağı saç derinizdeki yağ oranını dengeler. Aktarlardan ekonomik fiyatlara satın alabilirsiniz.
Mat Görünen Saçlar
Saçlarınıza parlaklık kazandırmak için saf zeytinyağını masaj yaparak sürün. Bir bone ya da havluyla saçlarınızı sarın. Fön makinesini birkaç saçlarınıza tutarak ısınmasını sağlayın. Isı, zeytinyağının saçlara daha derin etki etmesini sağlar. 30 dakika bekledikten sonra şampuanlayın ve saç kremi uygulayın.
Elektriklenen Saçlar
Saçlarınızı şampuanlayıp yıkadıktan sonra havlu ile iyice kurulayın. Durulanmayan saç kremini saçlarınıza uygulayın. Hafif nemli saça sürülen krem elektriklenmeyi önleyecektir.
Yağlı Saç Dipleri
Saçlarınızın dipleri yağlı görünüyorsa ve yıkamak için vaktiniz yoksa cildinizi temizlemek için kullandığınız alkolsüz tonik ve bir miktar suyu karıştırın ve saç diplerine sıkın. Durulamadan, fön makinesiyle saçlarınızı kurutun.
Saçlarınıza Sinen Kokular
Yemek, sigara gibi kötü kokular saçlarınıza sinebilir. Saçlarınızı arındırmak için yumuşak bir bez parçasıyla saçlarınızı silin. Bez, kötü kokuları kendi üzerine çekecektir.
Taranması Zor Saçlar
Saçlarınızı taramak bir işkence gibi geliyorsa mutlaka saç kremi kullanın. Banyodayken saçlarınıza saç kremi sürüp 2 dakika bekletin. Durulamadan önce kalın dişli bir tarakla tarayın. Krem, saçlarınızın daha kaygan ve esnek olmasını sağlar. Saçlarınız kolayca taranır ve kırılma riski azalır.