27 Haziran 2011 Pazartesi

ACAİBERRY BİTKİSİ ZAYIFLATIR MI?

Zayıflamak Şimdi Çok Kolay !!!
  •                  

Zayıflamak Şimdi Çok Kolay !!!

Eskiden sadece Amazon yerlileri tarafından bilinen Açai, güçlü antioksidan özelliği sayesinde şimdi de zayıflamaya yardımcı oluyor...

Güncelleme:27 Haziran 2011 14:25
Açai Berry , Amazon yağmur ormanlarında yetişen bir çeşit palmiye ağacının meyvesidir. Mor renkte ve üzüm büyüklüğünde olan bu meyve yüksek miktarda besin değerleri içermektedir. Açai Berry, Amazon bölgesinde yaşayan halkın da  yüzyıllardır en önem verdiği ve sağlıklarını korumak adına tükettikleri en başlıca meyvedir.

Açai Berry normal bir üzümden 15-20 kat daha fazla değerde antioksidant içermektedir aynı zamanda içinde amino asid ve yağ asidi sayesinde vücuttaki LDL seviyesini düşürürken HDL seviyesini düzenler. Bu yağ asideleri aynı zamanda insan sağlına faydalı A,E,D ve K gibi yağ çözücü vitaminlerin emilmesini hızlandırır.

Açai Berry kilo verme ve yağ yakmayı nasıl kolaylaştırır ?

Açai berry diet ve rejimi kilo vermeye yardımcı olduğu için diyetisyenler tarafından diyet ve rejim içinde kullanılmaktadır. Aşağıda belirtilen  birçok değişik madde aracılığıyla Açai Berry, kilo verme ve yağ yakımında eşsiz bir yöntemdir.

Yağ Asitleri
Vücudunuzun ihtiyacı olan esansiyel yağ asitleri, sağlıklı yaşam sürmemiz için hayati öneme sahiptirler. Özellikle vücudumuz tarafından üretilemeyen Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri, Açai Berry de bol miktarda bulunurlar. Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri metabolizma hızımızı arttırarak hızlı kilo vermemizi sağlarlar. Diğer bir ifadeyle Omega yağ asitlerini barındıran Açai Berry, bu yönüyle de çabuk zayıflama aracıdır.

Fiberler-Lifler
Acai Berry bol miktarda lif / fiber adı verilen yapılar bulunur bu da sindirim sisteminin daha fazla çalışmasını, enerji harcamasını sağlar. Açai Berry ve diğer bazı meyvelerde bulunan liflerin günlük 200 kalori kadar fazla harcamaya neden verdiğini ve böylece zayıflama kilo verme, yağ yakma eylemlerine neden olduğu araştırmalar sonucunda ispatlanmıştır.

Amino Asitler
Açai Berry'de bolca bulunan ve proteinlerin yapı taşı olarak bilinen amino asitler sayesinde kas, iskelet sinir ve bağışıklık sistemimiz güçlenecektir. Travma ve hastalıklara karşı daha dirençli olan vücudunuz stres, hastalıklar ve diğer olumsuz dışsal faktörlerin de üstesinden daha kolay bir biçimde gelecektir. Açai Berry'de bulunan yağ asitleri vücudunuzun metabolizmasını hızlandırdığından dolayı Açai Berry kilo verme ve yağ yakma yani kolay zayıflama sürecinde büyük yardımları vardır.

Fitosteroller
Bitki hücrelerinin çeperlerinin yapıtaşı olan bu madde aynı zamanda sindirim hücrelerimizi de güçlendirmektedir. Böylece sindirim sistemimiz zararlı atık maddelerden daha kolay bir şekilde kurtulabilmektedir. Açai Berry fitosteroller bakımında oldukça zengindir.

( NOT:Bu yazıyı http://www.mynet.com/  'dan alıntı yaptım.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder