21 Mart 2014 Cuma

ANTİ - KANSER SAVAŞÇILARI ...

Kanserden koruyan besinler - 1Spor yapmak, düzgün uyumak, stresten uzak durmak, sigara içmemek ve mutlu bir hayatı seçmekle birlikte yediklerinize dikkat ederseniz, bu hastalıktan uzaklaşabilirsiniz.

1) DOMATES :Birçok kanser türünün riskini azaltmada önemli rol oynar. Likopen içeriği sayesinde antioksidan etkisi vardır.


2)Yeşil çayda bulunan antioksidanlar, kansere karşı bir kalkan görevi içindedirler. Mesane, meme, deri kanserine karşı yardımcı etkisi vardır.

3)Yaban Mersini , Ahududu ,Böğürtlen :Bu meyveler kanser türlerine karşı önemli bir etkiye sahiptirler. Kanser hücreleriyle savaşmakta başarılı oldukları gözlenmiştir.

4)Anti-kanser besini olarak seçilen sarımsak kokusu sebebiyle yaşamınızda yer almıyorsa, hemen bu alışkanlığınızı değiştirin ve sarımsağı mutfağınıza ve sofranıza ekleyin.

5)Brokoli ;Prostat kanserine yakalanma erken belirtilerini haftada 4 defa brokoli yiyerek tümör büyümeden durduran hastalar olduğunu biliyor musunuz?

6) Soğan , Pırasa ; İçeriğindeki allium sayesinde kanserler mücadele edebilen soğanı her öğününüze mümkün olduğunca ekleyin

7)Soya ;Hormonlara bağlı kanser türlerinde oldukça etkili olan soya, kanser hücrelerinin kontrolsüz biçimde büyümesini engellemede etkilidir.

8)ZERDEÇAL ; Asya mutfağının en bilinen baharatlarından olan zerdeçalı artık yemeklerinize eklemeye başlayın çünkü anti-kanser savaşçıları listesinde yer alıyor.

9)ISPANAK ; Antioksidan özelliği yüksek olan ıspanak, kanserle mücadelede elinizi güçlendirecektir.

Kanserden koruyan besinler - 110)SU TERESİ ; İrlanda’da su teresi üzerinde yapılan araştırmalar, pek çok yararının yanı sıra antioksidan açısından zenginliğini ve kanserle savaşma özelliğini ortaya çıkarmıştır.

11)TAM TAHILLLAR ; Tam tahıllar hayatınızda yer alması gereken ve bütün yaşamınız için gerekli olan, sindirimden kansere kadar pek çok alanda etkili bir besindir.

12) LAHANA VE KARNIBAHAR ; Bu sebzeler özellikle meme kanserine karşı oldukça etkilidirler. Östrojen hormonu üzerinde etkileri vardır.

13)GREYFURT ; Portakal, greyfurt ve diğer turunçgiller, kanseri önleyici monoterpeneler içerirler. Bu yüzden hayatınızda mutlaka bu meyvelere yer verin.

14) MANTAR ; Bağışıklık sistemini arttıran çok özel bir besindir. Kan şekerini düzenler ve kötü huylu tümörlerin büyümesine karşı etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder