13 Şubat 2014 Perşembe

EVDE SPA (HAMAM) UYGULAMASI


 
2)Spa, suyla yapılan iyileştirici bakımlar anlamına gelir. Yani temel ihtiyacınız bolca sudur. Sonrasında ise güzel bir ambiyans yaratmanız gereklidir. Mumlar, farklı kokularda tütsüler, etnik müzikler bu ambiyans için son derece uygundur.
Evde spa keyfi - 1


3)Uzakdoğu ülkelerinde mumun yaşam mekânlarında yakıldığı zaman mekânın aurasına iyi geldiğine ve şans getirdiğine inanılır. Aromalı mumlar da bu nedenle, günümüzde oldukça popülerdir. Aromaterapi mumları, stres giderme, canlandırma ve rahatlatma gibi çeşitli amaçlarla da kullanılır. Siz de mutlaka evde kendi spanızı yaratırken, banyonuzu bu mumlarla süsleyin ve bedeniniz stresten arındırın

 
4)Doğal banyo ürünleri, mumlar ve tütsüler eşliğinde yapılacak uzun bir banyo hem ruh hem de beden sağlığı üzerinde oldukça etkilidir. Tıpkı bir spa merkezindeymiş gibi banyo keyfinizi zenginleştirebilirsiniz. Etrafınızı taze çiçeklerle süsleyin, en sevdiğiniz çiçekleri sağlarından ayırarak küvetinize atın. Seçeceğiniz ürünlerin çiçek kokulu olmalarına da dikkat edebilirsiniz.
 
5)Kendinize spa keyfi yaşatırken, kullanacağınız ürünlerin dinlendirici etkileri olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin; doğal menekşe ve kızıl yonca özleri, portakal çiçeği ve jojoba özleri içeren ürünler tercih edebilirsiniz. Arındırıcı banyo doğal banyo tuzları ve doğal yağlar içeren banyo köpüklerini de kullanabilirsiniz.
Evde spa keyfi - 1
 
6)Buhar banyosu kan dolaşımının hızlanmasını ve ölü derilerin yumuşamasını sağlar. Buhar banyosu yapmak için, kaynar suyu açın ve yaklaşık 10 dakika boyunca akıtın. Buharla dolan banyonun içine girerek cildinizi rahatlatın. Daha sonra peeling kremleriyle cildinizi ovarak tüm ölü derilerden kurtulun.

7)Muhteşem bir spa keyfinden sonra, vücudunuzu nemlendirmeniz gerekir. Bütün vücudunuzu losyonla ya da doğal yağlarla masaj yaparak besleyebilirsiniz. Badem, kayısı, shea yağı ve jojoba yağı cildinize gerekli dingiliği ve nemi sağlayacaktır. Bu yağlar aynı zamanda, vücudunuzun kurumasını engeller ve size mükemmel bir his yaşatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder