30 Nisan 2014 Çarşamba

BİTKİSEL ÇAYLAR VE EMZİREN KADINLAR

Diyet yapmak isteyen Emziren anneler için bitki çayları ;
Hamilelik sırasında alınan kiloları vermek için yeni anneler için hazırladığımız diyet önerileri çok beğenildi. Biz de bunun üzerine emziren anneler için bitki çayları rehberi hazırladık;

Emziren anneler için bitki çaylarını günde en fazla 2 fincan tüketebilirsiniz. Yani bir fincan zencefil çayı içiyorsanız, bir fincan da ıhlamur çayı içmeye hakkınız var.

Bu dönemde en büyük yardımcınız sudur, günde 3 litre su için. Kahve, siyah ve yeşil çay içmeyin, zararlıdır. Laktozsuz, yağsız süt içerek de zayıflayabilirsiniz.

Zencefil
Mide bulantısını önler, şişkinlik hissini azaltır, hazımsızlığı düzenler. Taze zencefil kökünden 4-5 dilim kesip kaynamış suda demleyebilirsiniz. Günde 1 bardaktan fazla içilmesi önerilmez.

Ihlamur
Boğaz rahatsızlıklarına, öksürüğe, gribe, mideye iyi gelir. Böbrekleri yormadan vücutta biriken ödemi atar, bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo vermenize yardımcı olur. Ihlamur yapraklarını ve çiçeklerini demleyerek kullanabilirsiniz. Limon, bal hatta tarçınla tatlandırabilirsiniz.

Kuşburnu
Annelere zindelik verir, öksürüğe iyi gelir, C vitamini içerir ve kabızlığı engeller, düzenli tuvalete çıkmanızı sağlar. Günde en fazla 2 fincan içebilirsiniz.

Rezene
Doğumdan sonra yeni anne tarafından tüketildiğinde sütü artırıcı ve bebekteki gazı azaltıcı etkisiyle çok faydalıdır.

Melisa
Uykusuz gecelerin dert ortağı melisa anne adayını rahatlatır ve uykuya dalmaya yardımcı olur. Ayrıca hazmı düzenler, gaz önleyicidir ve antiseptik özelliği vardır.

Isırgan
Ferahlatıcı özelliği vardır. Emzirme döneminde süt oluşumunu hızlandırır, ödem atımını sağlar. 5-6 adet ısırgan otu yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 5 dakika bekleterek hazırlanır. Günde 1 -2 kupa tüketilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder