7 Haziran 2012 Perşembe

SELÜLİTSİZ BİR VÜCUDUNUZ OLABİLİR


Kadın isterse her engeli ortadan kaldırabilir, selülitler dâhil! Selülitlerden kurtulmak için bitkisel yağlarla yapacağımız pratik uygulamalar, selülitlerle vedalaşmamızı sağlayacak.

- Yarım tatlı kaşığı susam yağı,
 - 5 damla biberiye yağı,
- yarım tatlı kaşığı portakal yağı ve
- 10 damla kekik yağını karıştırıp;

vücut ısımıza yakın hale gelinceye kadar ısıtıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı selülitli bölgeye sürüyoruz. Ellerimizle masaj yaparak cildimize, karışımı iyice yediriyoruz.

Ham ipek kese ile selülitli bölgeyi hafif kızartacak şekilde keselemeye başlıyoruz. Ham ipek kese sadece bu uygulamada değil; yüzünüz dâhil tüm vücudunuzdaki ölü hücrelerin arındırılmasında ve taze bir cilt sahibi olmanızda en önemli yardımcınız olacaktır. Ham ipek keseyi evinizde mutlaka bulundurun!



Yaklaşık 10 dakika keseleyerek masaj yaptığımız ve kan dolaşımını hızlandırdığımız bölgeyi streç filmle sarıyoruz. Bu noktada vücudun terlemesi çok önemli olacaktır. Bu işlem sonrası yapacağınız egzersizler, selülitlerden kurtulmada iki kat daha etkilidir. Egzersiz esnasında 20 dakika bekletmek yeterli olacaktır.

Egzersiz sevmeyen veya vakit bulamanlar için ise; bu uygulamayı akşamdan yapıp sabaha kadar bekletmek ve kalın giyinip gece terlemeyi sağlamak alternatif bir yol olabilir. Streç folyoyu çıkarıp yıkacağınız bölgede soğuk su ile şok yapmanız; kan dolaşımınızı hızlandıracak ve selülitlerle mücadelenizde ek destek sağlayacaktır.

Selülitlerle savaşmakta hiçbir uygulamanın tek başına yeterli olmayacağını unutmamalısınız. Su içmek çok önemlidir. Yanınızda mutlaka su bulundurun. Devamlı gözünüzün önünde olursa içmeyi de unutmazsınız. Kahve yerine bitki çaylarını; özellikle de yeşil çay, rezene çayı ve biberiye çayını tercih edebilirsiniz.

(Bu yazı MSN kadından alıntıdır.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder