15 Mart 2013 Cuma

RİHANNA NE YAPIYOR , Bİ BAKALIM ... yan gelip yatmıyor o kesin...

Bir gece kırmızı topuklu ayakkabıları, muhteşem elbisesiyle kırmızı halıda, ertesi sabah eşofmanlarıyla sahilde görüntülenen Rihanna her zaman formda kalmayı ve zinde olmayı nasıl başarıyor?

Onun vücut biçimi 21.yy için en ideal şekil diye konuşuluyor.Artık kadınların böyle vücuda doğru döneceği ve genel geçer ölçülerin bu şekilde olacağı iddia ediliyor.
Rihanna çok çalışıyor, günlük temposu oldukça yoğun. Bu yüzden dengeli ve sağlıklı bir diyet programı var. Genellikle balık ve tavuk gibi besinler alıyor. Ancak spor veya konser zamanı karbonhidratlı beslenmeye geçiyor.
Diyetisyeni Amanda Ursell, Rihanna için yoğun günlerinde enerjiyi yavaş yavaş açığa çıkartan, sağlıklı karbonhidratlar verdiğini söylüyor. Erişte, makarna, ekmek ve fırında patates tüketiyor. Elbette tahıllı ve kepekli olanlarını!
Rihanna’nın antrenörü Harley Pasternak, rutin egzersizleri arasında kardiyo, koşu ve bisiklet olduğunu söylüyor. Kombine egzersizleri 10 dakika kardiyo, koşu, bisiklet, ip atlama ve vücut geliştirme.
Eğer turne gibi yorucu bir süreçteyse, Haftada 3 defa, 3 er seanslık 25 dakikalık çalışma yapıyor. Eğer turne veya konser programında değilse, haftada 5 gün, 30’ar dakika kardiyo olmak kaydıyla spor egzersizleri yapıyor.
Üst gövdesini çalıştırıyor. Şınav çekiyor, ağırlık kaldırıyor ve özellikle üst kol akslarını çalıştırıyor. Omuz ve sırt çalışmaları yapıyor
Rihanna’nın yaptığı egzersizlerden biri, eşzamanlı kol kaldırma hareketi. Siz de yapabilirsiniz. Dambıl alın. Dizleri kalça seviyesinde kırın. Ellerinizi önünüzde tutun. Sırtınız düz olsun. Dambılları omuz yüksekliğinde kaldırın. Birkaç saniye bu pozisyonda tutun ve bırakın.
Başka bir Rihanna egzersizi ise; tepeye uzanma! Sırtınız düz, karın kaslarınızı sıkarak bir sandalyeye oturun. Her iki elinize birer dambıl alın. Dirsekleri başınıza yakın tutarak, ellerinizi başınızın üstüne kaldırın. Sonra dirsekleri bükün ve omuz kemikleri arasında inerken dambılı da indirin. Tekrar yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.


Karın, bacak ve üst bölge çalışmalarını yapmadan önce mutlaka doktorunuza ve bir spor hocasına danışın. İmkanınız varsa, kendinize özel bir antrenör tutarak, doğru nefes almayı ve hareketleri doğru yapmayı öğrenin. Rihanna gibi olmak için, onun kadar çaba harcamak gerektiğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder