16 Mart 2013 Cumartesi

YETER ARTIK DEDİNİZSE ... YAPILACAKLAR...

Bunaldığınız anda - 1
 
 
 
 
 
Kendinizi nefes alamayacak gibi hissettiğiniz, gerildiğiniz ve yorulduğunuz zamanlarda aslında sağlığınıza zarar verdiğinizi biliyor musunuz? İşte sizi yeter artık dediğiniz anlarda kurtaracak öneriler!
 
1-Doğru okudunuz, hiçbir şey yapmayın! Eğer kendinizi bunalmış, sıkılmış hissediyorsanız, ilk yapmanız gereken; hiçbir şey yapmamaktır! Sadece birkaç dakika olsa bile, hiçbir şey yapmadan öylece durun. Bunu her sabah 15 dakika yapabilirsiniz.
 
2-Bir köpek için sadece o an vardır. Köpekler ertesi günü, yarın ne olacağını düşünmezler. Sadece o ana bakarlar. Endişelenmeyi hemen bırakın ve anı hissedin.
 
3-Siz süper kadın değilsiniz, kendinizi mükemmel olmaya zorlamayın. Bu mümkün değil. Her şeyi yapamazsınız! Yardım alın, paylaşın, reddedin ve sadece yapabileceğiniz kadarını üstlenin.
 
4-Elbette evdeki çöplerden bahsetmiyoruz! Zihniniz ve bedeninizde oluşan çöpleri atmanın bir yolunu bulun. Klasikleşmiş vazifeleri, hayatınıza fazla gelen insanları, bedeninizde fazla hissettiğiniz kiloları, kötü alışkanlıklarınızı… Ne çöpünüz varsa atın veya atmak için karar alın.
 
5-Eğer kendinizi bunalmış hissediyorsanız, biraz uzaklaşmanız gerekecek her şeyden. Bir öncelik listesi yapın. En acil olanları halledin ve durun. Bazen hayatınıza dışarıdan bakmak, her şeyi değiştirebilir.
 
6-Eğer hayatınızda bir değişikliğe ihtiyacınız varsa ve bunu birden yapabileceğinizi düşünmüyorsanız, her seferinde bir adım atın. Aceleniz yok, sakin olun ve iyi bir plan yapın.
 
7-Hayat keyifli bir yolculuk ve bu seyahati sürekli arkaya bakarak geçiremezsiniz. Geleceğe dönün yüzünüzü ve şimdi biraz gevşemenin, gülümsemenin yolunu arayın. Keşkelerden kurtulun!
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder